Lavatanssi on hyödyllistä ja hauskaa

Lavatanssi on tutkimusten mukaan monipuolisesti aivoterveyttä, mielenterveyttä ja fyysistä kuntoa ylläpitävä ihana harrastus. Kokemuksemme tukee tutkimusta. Kursseilla yhdessä tanssiminen ja paria halutessaan vaihtaen, on erittäin hauskaa ja yhteisöllistä ja siellä myös oppii tanssimaan. Ainakin meidän mielestämme.  

Lavatanssiperheemme kasvaa kaiken aikaa. Aloitimme virallisesti keväällä 2017 yhdellä viikkotunnilla. Nykyään Espoon lavatanssijoiden tunteja löytyy jo viitenä päivänä viikossa. Lavatansseja voi harrastaa myös pelkästään lavatanssikursseilla, käymättä lainkaan lavoilla. Lavoilla on tosi ihanaa tanssia, mutta niin on tunneillakin tutun ja turvallisen yhteisön mukana.  Siellä  on tilaa tanssia ja voi vapaasti tanssia vaikkapa luovasti erilailla kuin opettaja opettaa, eikä kukaan närkästy.😄

Roolin vaihto: Rohkaisemme kokeilemaan roolin vaihtoa. Hyvä viejä/seuraaja ymmärtää vastakkaisen roolin perusperiaatteet. Hyvä tanssikokemus syntyy, kun molemmat tuntevat vastuunsa ja tanssiminen on vuoropuhelua. Vastakkaiseen rooliin tutustuminen on helppo aloittaa perjantain tai keskiviikon tunneilta ja jatkaa vaikka tiistain Extraan, jos rahkeet riittävät.
Kun seuraaja harjoittelee viemään, hänen ei tarvitse koskaan enää seurata            “ seinäruusuna “ penkiltä muiden tanssimista. Kun viejä harjoittelee seuraamista, viimeistään silloin seurauksena on ehdotteleva ja pehmeä vienti.