Marjaana hurahti tanssiin vasta yli 6-kymppisenä

”Ystävätär houkutteli minut lavalle kesällä 2022. Lähinnä seurailin, mitä siellä tapahtui. Humpan, valssin ja tangon perusaskeleet olin oppinut lukioaikoina vanhojen tansseihin valmistauduttaessa eli 2/3 elämää sitten.

Aloitin sitten kurssit kaiken varalta useassa koulussa yhtä aikaa. Tanssitunteja on kertynyt parhaimmillaan jopa 12 viikossa! Tai oikeastaan pahimmillaan, koska kaikki muut harrastukset ovat jääneet ja kotikin on rempallaan…

Eijan koulu löytyi tanssitutun suosituksesta. Pääsin mukaan kesken kauden.

Paritanssi on sosiaalinen laji, joka nostaa itseluottamusta, kohentaa ryhtiä, tasapainoa ja kuntoa. Puhumattakaan endorfiinista, mitä se tuottaa. Parasta on oppimisen ilo. Joskus tosin tulee takapakkia, mutta sehän kuuluu mihin tahansa oppimisprosessiin. Silloin tällöin harmittaa, miksi en keksinyt tätä harrastusta jo paljon aikaisemmin.

Ensimmäiset askeleet lavalla olen ottanut keväällä 23. Vientiä on riittänyt. Siitä kiitän uusia tanssituttuja, joihin olen saanut tutustua uuden harrastukseni kautta. Ja haen kyllä miehiä itsekin, ellei mitään ala tapahtua…”